2009. augusztus 29., szombat

Fogas kérdések

Julcsánk újra fogzik. Már kinn van felül a bal oldalsó metszője. És jön a jobb középső metsző, de be van szegénykémnek dagadva az alsó ínye is. Az első fogacskáihoz viszonyítva a nyűgösségi mutatója sokkal jobb, bár azért így sem egyszerű a helyzet. :) Főleg Benikét viseli meg a dolog, ilyenkor sokkal-sokkal nyűgösebb ő is!
Mulcsus amúgy egy kis boszorkány! (Még a haja is vörös... :) A szeme meg gyönyörű barna, mint az apjáé. Tisztára, amilyennek "megrendeltem"...) A kedvenc játéka az, hogy az ágyon a falnál feláll, hátranéz, majd hátraveti magát. És kacag hatalmasakat! Engem meg a szívbaj kerülget -, de ez őt szemmel láthatóan nem érdekli.

Beni óvodába megy

Szerdán voltam életem első szülői értekezletén. Jobban izgultam, mint az egyetemen vizsgák előtt. Ment a hasam. Aztán arra gondoltam, hogy valahol tényleg hasonló is a helyzet: ez az első megmérettetés, hogy három év alatt mit is sikerült megtanítanom a gyereknek a világban való boldogulásról.
Nagyon vegyes érzéseim vannak: egyrészről amikor látom, hogy hogyan játszik a kortársaival a játszótéren, azt gondolom, hogy jó döntés volt beadnom oviba (csak délelőttre fog amúgy is menni); másrészről viszont nagyon féltem is attól, hogy hogyan tud majd beilleszkedni, hogyan fogja megvédeni magát a társaival szemben, és az óvónénikkel szemben is (máig a zsigereimben érzem azt a szomorúságot, amikor az egyik óvónénim nem hitte el, hogy fáj a hasam, és kényesnek nevezett...).
Aztán persze eszembe jut, hogy az elválás pillanata mindenképp elérkezik, és hogy esetleg hátrányban lenne a társaival szemben, ha már egy kialakult csapatba kellene beilleszkednie. És hogy mennyire igényli a hozzá hasonló korúak társaságát, és a játszótéren bizony már nem nagyon talál ilyet (a többség bölcsibe vagy oviba jár).
És az is eszembe jut, hogy minél előbb rendezni kellene magamban ezt a dolgot, mert annyira emocionális, hogy rögtön átveszi az én bizonytalanságomat, és esetleg pont miattam lesz nehéz az átállás. Na, majd meglátjuk...

DD, azaz dupla dackorszak

Beköszöntött a dupla dackorszak időszaka nálunk. Beninél kicsit később, mint az átlagos lenne, Julcsinál viszont jóval korábban (persze statisztikailag így minden rendben, de amúgy meg nagyon nehéz...). Ha üldözési mániám lenne, azt mondanám, hogy szerintem Beni leste el Julcsi-boszitól, de ha ez így nem is igaz, az biztos, hogy Julcsi térnyerése a lakásban szoros kapcsolatban Beni viselkedésével... :)
Beninél most mindenre az ösztönös, azonnali ellenkezés a reakció. Még akkor is, ha ő maga akarta pár pillanattal korábban a dolgot. Szerencsére hamar el lehet viccelni vele a dolgot, így kezelhető a probléma. (És őszintén szólva örülök is, hogy végre eljutott ide. Annyi mindent magában tart, ideje kicsit kiadni is egy-két dolgot magából.)
Mulcsusnál pedig úgy jelentkezik a dolog, hogy amint valamire azt mondom neki, hogy nem-nem-nem, kajánul hátravigyorog, majd de-de-de-de-de-de felkiáltással csinálja tovább a megkezdett, tiltott dolgot. Persze tudom, hogy ezt még nem úgy használja, mint mi, de mindenesetre mindig a megfelelő szövegkontextusban hangzik el a szájából a dacos válasz... :) (Igazi kis boszorka!)

2009. augusztus 15., szombat

Valószínűségszámítás

Mekkora annak az esélye, hogy az a pasim, akivel akkor éltem együtt, amikor hivatalosan a jelenlegi lakhelyemtől egy utcára laktam albérletben, most légvonalban kb. 100 méterre lakik tőlünk. Mert elköltözött arról a helyről, ahová most a férjem jár másodállásba...
Kb. akkora, mint annak, hogy a hugom új albérletében a zajongó szomszéd főbérlőjének a felesége a húgom ügyfele... Kicsi. De mindkettő megtörténhet. Mert kicsi a világ! :)
 
Designed by Lena Graphics by Elie Lash